nieuws

Automatische buffer voorkomt stilstand productielijn

Warehousing

PSB Corporation en Kardex hebben gezamenlijk een systeem ontwikkeld wat zorgt voor een ruimtebesparende tussenopslag in productielijnen. Deze automatishc buffer voorkomt stilstand op de productielijnen.

Samen met PSB Corporation uit het Verre Oosten heeft Kardex een systeem voor ruimtebesparende tussenopslag in productielijnen ontwikkeld. Het initiatief kwam van een grote electronicafabrikant die regelmatig te kampen had met stilstand van productielijnen wegens storing van of noodzakelijk onderhoud aan een onderdeel van de productielijn. Door het inbouwen van buffers waar halffabrikaten tijdelijk worden opgeslagen, kan de productie gewoon doorgaan als ergens een machine uitvalt. Het systeem van Kardex en PSB is een geheel automatisch systeem dat de halffabrikaten van de productielijn haalt en wegzet in een ruimtebesparend verticaal opslagsysteem. Het systeem maakt daarbij gebruik van speciaal ontworpen shuttles. Beide leveranciers hebben inmiddels 53 van deze automatische buffers geleverd aan de betreffende electronicafabrikant.

Reageer op dit artikel