nieuws

SSA nieuwe eigenaar EXE

Warehousing

De Amerikaanse ERP-leverancier SSA Global Technologies gaat WMS-leverancier EXE Technologies overnemen. Met het voorbehoud dat de aandeelhouders van EXE nog moeten instemmen, denkt SSA binnen 75 tot 100 dagen de overname te kunnen afronden. Na eerdere overnames van onder meer Baan en Interbiz, een voormalige divisie van Computer Associates is dit wederom een belangrijke verschuiving in de markt.

EXE is de op één na grootste leverancier van warehouse management systemen (WMS) ter wereld. SSA denkt met EXE zijn producten op het gebied van supply chain management en supply chain execution te verbeteren. “Bedrijven hebben zwaar geïnvesteerd in ERP-systemen. SSA levert best-of-breed oplossingen, zoals die van EXE, die de waarde van die systemen vergroot en de kosten verlaagt”, zegt topman Mike Greenough van SSA.
Volgens chief executive officer Joe Cowan van EXE hebben de twee bedrijven veel gemeen, waaronder de branches waarop ze zich richten en het profiel van de klanten. “Met SSA denken we dat onze klanten rendement halen uit gedane en toekomstige investeringen in bedrijfssoftware”, aldus Cowan.
Tweeënhalve maand geleden nam SSA ook al ERP-leverancier Baan over. Daarnaast deed het bedrijf de afgelopen jaren overnames van Ironside, Infinium en Interbiz, een divisie van Computer Associates. Nog geen drie jaar geleden maakte SSA een doorstart na een faillissement.

Reageer op dit artikel