nieuws

Provia stopt RFID in WMS

Warehousing

Na Manhattan Associaties heeft nu ook Provia zijn warehouse management systeem (WMS) geschikt gemaakt voor RFID-toepassingen. Op dit moment wordt het pakket voor het eerst geïmplementeerd bij Gillette, de fabrikant van scheermesjes die voorop loopt als het gaat om RFID-toepassingen. Vanaf september zit de RFID-functionaliteit standaard in het WMS-pakket ViaWare.

RFID is een technologie waarbij chips oftewel tags op producten, dozen, pallets of rolcontainers worden bevestigd. Deze tags kunnen informatie over de inhoud en bestemming van de items bevatten. Met behulp van antennes en radiogolven kunnen de tags worden uitgelezen zonder dat er zichtcontact tussen tag en antenne hoeft te zijn. Bij het traditionele barcodesysteem is er wel zichtcontact nodig tussen barcode en scanner.
Door de koppeling van WMS en RFID hebben bedrijven de mogelijkheid om producten of zendingen real time te volgen. Dat biedt volgens Provia een groot aantal voordelen, waaronder een betere leverbetrouwbaarheid en een nauwkeuriger voorraadbeheer.
Provia is het Amerikaanse dochterbedrijf van de Duitse system integrator Viastore. Het heeft voor de Amerikaanse markt een speciaal WMS-pakket ontwikkeld.

Reageer op dit artikel