nieuws

BT introduceert E-series

Warehousing

BT Nederland introduceerde donderdag 10 juli haar nieuwe E-series aan de vakpers.
De ‘E’ staat daarbij o.a voor elektrisch, ergonomisch, economisch en efficiënt en worden onder de noemer Handling Innovation vermarkt. De nieuwe E-series omvatten in totaal vijf machines: de Cargo CBE driewiel vorkheftruck, de Opus OL 20 laag niveau orderverzamelaar, de BT Ergomover AC, een lichte, flexibele orderverzamelaar die ook rolcontainers kan trekken, de PROlifter handpallettruck en het klapstuk de Vector C15 combitruck met driewegvorksysteem.

De Vector C15 is een compleet nieuw design, gebaseerd op de voorganger de CTX. Opmerkelijk is dat veel van de basiscomponenten ook worden toegepast in andere BT-producten. Zo komen onder andere de wielen en de hefmasten uit de reachtruckserie. De Vector heeft een 4-wielchassis met knikbesturing, wat een korte draaicirkel oplevert en een minimum wisselgangpadbreedte vergt. De dubbele voorwielen zijn off-axis uitgelijnd, wat de stabiliteit op oneffen vloeren verhoogd en de vloerdruk verminderd. Het BT Advanced Lifting Systeem met snelheffing regenereert elektrische energie bij het dalen, die direct – bij het aansluitend heffen – weer vrijkomt. Gecombineerd met de 48V AC-aandrijftechniek levert dat een langere inzetduur vergeleken met de CTX op. De draaikop is uitgerust met een tandriemaandrijving, wat een lichte en goedkopere constructie oplevert. De tandriemaandrijving voor de traversebeweging is daarnaast sneller, stiller, nauwkeuriger elektronisch regelbaar en onderhoudsarm.

Reageer op dit artikel