nieuws

Viercups transporttray uit vormkarton

Warehousing

In opdracht van Menken Orlando in Den Haag ontwierp Huhtamaki protective packaging een 4-cups transporttray uit vormkarton. Hiermee wordt de handling van kleinverpakkingen aanzienlijk verbeterd.

De kleinverpakkingen van Menken Orlando bestaan uit uniforme kunststof bekertjes met deksel, gevuld met dagverse ingrediënten voor salades e.d. voor het koelvak van supermarkten. De afgevulde bekertjes worden in trays geplaatst en vervolgens in CBL-kratten verpakt. Voorheen leidde een slechte klemming van de bekertjes in de transportverpakking – in combinatie met het dragen van handschoenen – tot frustratie, tijdverlies en beschadiging. De 4-cups transporttray is licht conisch en daardoor gemakkelijk nestbaar. Massief kartonnen ‘stops’ tussen de cupos maken deze weer net zo gemakkelijk ontnestbaar. Elke sparing is aan de binnenzijde voorzien van drie klemnokjes die de cups in positie houden. Ruime inkepingen rondom zorgen ervoor dat de trays zelfs met handschoenen gemakkelijk uit de CBL-kratten gepakt kunnen worden. De trays kunnen na gebruik als oud papier worden gerecycled.

Reageer op dit artikel