nieuws

Overname Baan is nog niet definitief

Warehousing

De overname van Baan door General Atlantic Partners is nog onzeker. Moedermaatschappij Invensys wil de verkoop aan deze Amerikaanse investeringsmaatschappij niet bevestigen, in tegenstelling tot het bericht dat persbureau ANP vorige week de wereld instuurde. Daarin werd melding gemaakt van een verkoopbedrag van 118 miljoen euro.

De officiële verklaring van Invensys luidt dat het Britse technologieconcern over de verkoop van Baan, dat geleid wordt door president Laurens van der Tang, in onderhandeling is met verschillende partijen. Er gaan echter hardnekkige geruchten dat General Atlantic Partners de belangrijkste overnamekandidaat is. De 118 miljoen euro die de investeringsmaatschappij volgens persbureau ANP zou willen betalen, ligt ver beneden het bedrag van 711 miljoen euro waarvoor Invensys drie jaar geleden Baan heeft gekocht. Invensys ontkent echter het bericht van ANP, dat eind vorige week door verschillende media in binnen- en buitenland is overgenomen.
General Atlantic Partners is geen onbekende in de markt voor bedrijfssoftware. Het bedrijf heeft al belangen in SSA en Mapics, softwarebedrijven die zich net als Baan richten op de discrete industrie. Daarnaast heeft het aandelen in ERP-leverancier Exact, in SAP-partner TDS en in EXE Technologies, leverancier van warehouse management systemen (WMS).

Reageer op dit artikel