nieuws

DPD opent nieuwe sorter in België

Warehousing

Begin deze week is de nieuwe pakket-sorteerinstallatie van DPD in Mechelen-Zuid officieel in gebruik genomen. Met een capaciteit voor 120 dagelijkse toeren is een verdubbeling van de eerdere situatie bereikt. In België bedraagt de systeemcapaciteit nu meer dan 200 toeren, oftewel een bestelcapaciteit van meer dan 30.000 pakketten.

De semi-automatische sorteerinstallatie met conveyors heeft een capaciteit van 9000 pakjes per uur. De installatie staat in een nieuwe hal van 10.500 vierkante meter. Behalve DPD zit ook de holdingmaatschappij GeoPost Benelux in dit pand.
DPD heeft in België drie depots. In Nederland heeft het bedrijf er negen. Sinds januari heeft DPD ook een vestiging in Luxemburg. De hub voor de Benelux is gevestigd in Best. DPD draait goed. In België is in 2002 net als het jaar ervoor opnieuw een omzet/pakketvolumegroei van 10 procent bereikt tot 24,6 miljoen euro (3,7 miljoen pakketten).

Reageer op dit artikel