nieuws

MLR verwerft grote order van BMW

Warehousing

MLR Systems GmbH gaat o.a. acht vrij navigerende Automated Guided Vehicules (AGV’s) leveren aan de BMW-Landshut-productievestiging, waar lichtmetalen onderdelen voor de BMW-autoproductie worden geproduceerd. Het betreft een miljoenenorder.

De AGV’s van het type Phoenix R-08 Mr worden ingezet om het transport van pallets met smeltkernen tussen de gietmachines en het automatische hoogbouwmagazijn te verzorgen. De lichtmetalen smeltkernen worden hoofdzakelijk toegepast voor de motoren- en versnellingsbakproductie. Vanwege de extreme temperatuursomstandigheden in de gieterij worden onder andere de batterijen in een hittebestendige uitvoering geleverd. Hetzelfde geldt voor de voor- en achterwaartse laserscanners voor de veiligheid conform IP54. Naast de acht AGV’s levert MLR ook zes batterijlaadstations en twee nieuwe magazijnkranen met LogOS-MFS besturing voor de geautomatiseerde in- en uitslag van de gietstukken in het hoogbouwmagazijn. De levering vindt in augustus plaats.

Reageer op dit artikel