nieuws

Miljoenenorder voor Univeyor

Warehousing

Univeyor wordt de hoofdleverancier van het transportsysteem voor de nieuw te bouwen fabriek van het Zweedse Returpack. Het revolutionaire centrale retoursysteem verwerkt jaarlijks 200 miljoen plastic flessen en 800 miljoen blikken voor heel Zweden. Het centrale retoursysteem kan als voorbeeld gelden voor andere landen die een retoursysteem willen invoeren.

Het nieuwe concept houdt in dat zowel de verwerking als de financiële afhandeling van alle retouremballage in Zweden door één centrale fabriek wordt verzorgd. Hiermee wordt de logistiek beduidend vereenvoudigd. De machines in de revolutionaire fabriek vormen een samen transportsysteem voor de verwerking van flessen en blikken in dozen of zakken, automatische dozenlegers en transport van lege dozen en losse blikken en flessen. Automatische telsystemen en een geautomatiseerd betalingssysteem van het Zweedse Eleiko controleert alle hoeveelheden en de betalingen aan de detailhandel, frisdrankproducenten en brouwerijen. Het transportsysteem bevat een compleet stuursysteem inclusief een storingsmeldingssysteem van Univeyor. Storingsmeldingen kunnen o.a. worden getoond als een SMS op mobiele telefoons. Om een zo optimaal mogelijke bedrijfsvoering te verzekeren, heeft Returpack een ‘service- en hotline’ overeenkomst afgesloten bij Univeyor. In oktober van dit jaar wordt de nieuwe fabriek in bedrijf gesteld.

Reageer op dit artikel