nieuws

Geautomatiseerd magazijn voor MKB

Warehousing

Leenstra machine- en staalbouw biedt een geautomatiseerd systeem dat al rendabel is voor magazijnen met minder dan 500 palletplaatsen. Vorig jaar werd begonnen met de ontwikkeling maar inmiddels is het systeem leverbaar.

Het nieuwe geautomatiseerde magazijnsysteem van Leenstra machine- en staalbouw is ontwikkeld voor een magazijn met 500 tot 5.000 palletplaatsen. De bestaande systemen zijn over het algemeen ontwikkeld voor systemen die rendabel zijn vanaf zo’n 10.000 palletplaatsen. Deze systemen nemen doorgaans teveel ruimte in voor het kleinere magazijn van de MKB-ers in ons land. Het nieuwe systeem is maximaal 8 meter hoog.
Leenstra heeft diverse modules ontwikkeld die mogelijk zijn. Het systeem met automatische hellingbaan is bijvoorbeeld geschikt voor ordergestuurde productie en invoering op verschillende indicatoren zoals postcode of leverdatum. Orders worden automatisch voor verzending verzameld. Behalve een ‘doorduw’magazijn met palletdragers is het ook mogelijk om het magazijn in te zetten voor langgoed. De gebruikte software voor het systeem communiceert met diverse andere systemen.

Reageer op dit artikel