nieuws

Fors meer logistiek in Multivers

Warehousing

Unit 4 Agresso heeft zijn ERP-pakket Multivers Extended met maar liefst vijf modules uitgebreid. Opvallend zijn de verbeteringen op logistiek gebied, met nieuwe modules voor warehouse management, distributie, retouren en het goederenverkeer tussen meerdere vestigingen. De vijfde nieuwe module moet de gebruiker meer inzicht geven in de informatie uit de database.

De opvallendste uitbreiding van Unit 4 Agresso, specialist in het midden- en kleinbedrijf, is de Intercompany. Deze module is bedoeld voor bedrijven met verschillende vestigingen, of die nu zijn ondergebracht in één of in meerdere administraties. In beide gevallen handelt deze module het goederenverkeer tussen de vestigingen af. Deze functionaliteit komt goed van pas als de ene vestiging te weinig voorraad heeft om een order uit te leveren en dus voorraad uit een andere vestiging nodig heeft.
De module Warehouse Management biedt de mogelijkheid het magazijn in te delen in vaste locaties, bedoeld voor de pickvoorraad, en vrije locaties, waar de bulkvoorraad kan worden neergelegd. Van elke picklocatie kan het minimum- en maximumniveau worden ingesteld. Met dat als uitgangspunt geeft het pakket automatisch aan wanneer de pickvoorraad moet worden aangevuld. Daarnaast berekent het pakket op basis van omloopsnelheid een optimale locatie-indeling. Tot slot biedt deze module de mogelijkheid tot batchpicken.
De module Distributie ondersteunt de gebruiker bij het maken van een optimale transportplanning op basis van de beschikbare transportmiddelen en de regio’s die bediend moeten worden. Als de planning en het laden van de vrachtauto’s gereed is, produceert Multivers automatisch een vrachtbrief. Voor retouren is een aparte module ontwikkeld. Als een ‘negatieve’ verkooporder wordt ingevoerd, verschijnt een scherm die de gebruiker in geval van retouren door alle noodzakelijke registraties leidt.
Tot slot biedt de module Management Assistent snel inzicht in de informatie die managers nodig hebben bij het nemen van beslissingen.

Voor meer info: www.unit4agresso.com

Reageer op dit artikel