nieuws

Vabix kiest opnieuw voor Cat Logic

Warehousing

De Vabix Group gaat zijn nieuwe pand in de Rotterdamse Waalhaven uitrusten met het warehouse management systeem (WMS) van Cat Logic. De logistiek dienstverlener was al klant van deze softwareleverancier, en verkoos nu Cat Logic wederom boven concurrenten als Interchain, Qurius en LIS. Belangrijke reden hiervoor is de integratie met het bestaande expeditie- en transport management systeem.

De activiteiten van Vabix op het gebied van gevaarlijke stoffen zijn de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Daardoor zag de logistiek dienstverlener zich gedwongen om een nieuw pand met een oppervlakte van 6500 vierkante meter te bouwen. Het WMS voor dit warehouse wordt geleverd door Cat Logic. Behalve de integratiemogelijkheden met het expeditie- en transport management systeem was de onderliggende technologie (compatibel met Java en Microsoft .Net) een voorname reden om voor dit pakket te kiezen.
Het WMS heeft een module voor gevaarlijke stoffen en ondersteunt Vabix bij het scheiden en sturen van de diverse gevarenklassen, conform de regelgevening. Ook wordt het WMS ingezet voor groupage. Bij de implementatie wordt rekening gehouden met eventuele toekomstige uitbreidingen van het pand.
In het vierde kwartaal van dit jaar wordt zowel het nieuw pand als het WMS van Cat Logic in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel