nieuws

Prototype wisselbak op 3,5 ton

Warehousing

Netras Mobile Systems, een bedrijf dat actief is op het gebied van transportoplossingen, werkt aan een afzetsysteem tot een totaalgewicht van 3,5 ton. Als basis fungeert een voorwiel aangedreven bestelautochassis, waaraan een subframe wordt gebouwd met daarop het afzetsysteem. Hiermee denkt Netras vooral een oplossing te bieden in stadsdistributie. Netras is nog zoekende naar producenten voor deze oplossing en hoopt de City-L op de BedrijfsautoRAI van komend najaar te introduceren.

De laadeenheid heeft een vermogen van anderhalve ton. De afmetingen van deze bak of box bedragen 3,60 bij 1,70 bij 2,15. Daarin kunnen maximaal zes pallets worden meegenomen. Deze box wordt op het chassis gehesen met behulp van hydrauliek. Eenmaal in positie wordt de box links-, rechtsachter en aan de voorkant vergrendeld. Om de box te kunnen aanpakken is er een relatief breed subframe nodig, dat in de huidige fase tot een voertuigbreedte van 2,30 meter leidt, wat breder is dan een stadstruck. De combinatie is vanwege deze breedte in elk geval wel stabiel, en achter is er sprake van onafhankelijke wielophanging. De bak kan eenvoudig op de grond worden afgezet. Het oppakken en neerzetten van de bak is relatief eenvoudig. Het voordeel van het totaalgewicht, waarbij een klein rijbewijs volstaat, wordt niet teniet gedaan door allerlei moeilijke laad- en loshandelingen. De bak kan worden opgetild tot een hoogte van 1,40 meter.

Reageer op dit artikel