nieuws

Winst- en omzetdaling BT

Warehousing

BT zag vorig jaar haar winsten met 10 procent dalen tot 86,6 miljoen euro. De winstmarge bleef met 6,5 procent op nagenoeg hetzelfde niveau als in 2001. De forse terugval van de wereldmarkt voor heftrucks eind 2000 en 2001 lijkt zich, volgens de producent en leverancier van magazijntrucks, nu te stabiliseren. BT voorziet eerste signalen van herstel, al zijn de vooruitzichten nog steeds onzeker.

Voor het jaar 2002 heeft BT haar marktaandeel in een licht dalende markt weten te vergroten. In het segment magazijntrucks steeg het marktaandeel met enkele procentpunten tot 22 procent. De orderontvangst van de totale BT-groep steeg met drie procent tot 1.366 miljoen euro.
De netto omzet daalde met 7 procent tot 1.341 miljoen euro. Omgerekend naar dezelfde wisselkoers als in 2001 betekent dit een terugval met 3 procent. West-Europa maakt voor BT 53 procent van de totale groepsomzet uit. Het omzetaandeel van Noord-Amerika is door de economische crisis gedaald tot 38 procent.
Volgens BT is de markt voor intern transport op de lange termijn een groeimarkt. Vandaar ook dat het bedrijf blijft investeren in productie en productieontwikkeling.

Reageer op dit artikel