nieuws

Transquest start verkoop TMS en WMS

Warehousing

Softwarehuis Transquest uit Apeldoorn is vorige maand gestart met de verkoop van het transport en warehouse management systeem Lbase. Dit systeem is ontwikkeld door Transflow, dat behalve vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ook een kantoor heeft in Vianen. Meer dan vijftig bedrijven gebruiken Lbase inmiddels.

Onder de gebruikers van Lbase bevinden zich veel logistiek dienstverleners en logistieke afdelingen van verladers. Die gebruiken het systeem in bijna alle Europese landen. Er zijn klanten met slechts enkele en met vele honderden gebruikers. Transquest doet niet alleen de verkoop, maar ook de implementatie.
Het TMS biedt functionaliteit voor het vastleggen van tarieven en prijsafspraken en het maken van offertes. Het is geschikt voor zowel wegtransport, inclusief fijnmazige distributie, als lucht- en zeevracht. Voor beide gevallen is een planningsmodule aanwezig, waarmee planningen grafisch kunnen worden weergegeven en waarmee de planner verschillende prioriteiten kan instellen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om voor- en nacalculaties uit te voeren.
Het WMS is speciaal ontwikkeld voor public warehouses en bevat functionaliteit voor barcodescanning en RF-communicatie. Ook een douane-module zit erin. Zowel het TMS als het WMS is gebaseerd op internettechniek, zodat orders online kunnen worden ingegeven en zendingen op de voet kunnen worden gevolgd.

Meer informatie www.transquest.nl

Reageer op dit artikel