nieuws

TPG betrokken bij 2e Golfoorlog

Warehousing

TPG biedt haar logistieke diensten en faciliteiten aan bij de levering van voedselhulp aan Irak. Dat gebeurt als sponsor van het Wereldvoedselhulpprogramma (WPF) van de Verenigde Naties.

TPG heeft een aantal magazijnen in enkele landen rondom Irak. Als het WPF die nodig heeft, zal TPG deze tijdelijk beschikbaar stellen voor de opslag van voedselpakketten en medicijnen. Het WPF treft nu voorbereidingen om snel Irak in te kunnen trekken om de bevolking, zodra het veilig genoeg is, van voedselpakketten en medicijnen te voorzien. Voor de WPF medewerkers heeft de logistiek dienstverlener al beschermende kleding tegen een mogelijke chemische aanval verschaft. Daarnaast schoolt TPG de luchtverkeerleiders van de VN bij. Zij zullen op Irakese luchthavens het aan- en afvliegen van de vliegtuigen met hulpgoederen regelen. In Afghanistan is namelijk gebleken dat de VN-verkeersleiders de nodige professionaliteit missen. TPG/TNT heeft veel ervaring met logistieke distributieluchtvaart.

Reageer op dit artikel