nieuws

Toyota lanceert nieuwe driewieler

Warehousing

Toyota heeft een nieuwe driewiel vorkheftruck op de markt gezet: de 7FBEF. Het betreft een voorwielaangedreven driewieler met het bekende SAS-systeem. De 48-volts vorkheftruck op draaistroom is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen met hefcapaciteiten tussen de 1,5 tot 2 ton.

Het ergonomische pakket van deze truck heet: Operator Total Care (OTC). Hieronder valt bijvoorbeeld een ergonomisch verstelbare stoel die instelbaar is naar de gebruiker. Verder zijn er elektro-hydraulische minihendels verwerkt in de armleuning. Het remsysteem heeft een speciale functie met ‘Acceleratiepedaal uit’. Hiermee kan tijdens het remmen de heftruck met één voet worden bestuurd. De heftruckchauffeur hoeft hierdoor niet afwisselend met zijn voet of op de rempedaal of op de accerelatiepedaal te trappen. Ook heeft de nieuwe truck een speciale lage op- en afstap gekregen. Met één druk op de knop kan de heftruckchauffeur verder de vorken horizontaal zetten. De chauffeur kan met de drie standen standard, power en higher de prestaties van de truck afstemmen op zijn werkzaamheden. De zogenoemde Power Select functie. In de stand high power neemt de prestatie met 20 tot 30 procent toe.

Reageer op dit artikel