nieuws

Schenker ziet winst stijgen

Warehousing

Duits logistiek dienstverlener Schenker zag vorig jaar de winst voor aftrek van belastingen en rente stijgen met 16,4 procent tot 177,2 miljoen euro. De operationele winst nam met 21,4 procent toe tot 149,9 miljoen.

“Ondanks de zwakke economie heeft Schenker, mede door strikte kostenbeheersing, nabijheid tot de klant, flexibiliteit en performance, een goed resultaat behaald”, stelt topman Thomas Held.
Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door overnames en projecten om het wereldnetwerk uit te breiden. Zo werd de Franse logistieke groep Joyau overgenomen, om de aanwezigheid op de Franse markt te verstevigen. De Duitse positie versterkte door de overname van Anterist & Schneider. Verder werd een joint company gevormd in China waardoor Schenker met een A-licentie bevoegd is in China te opereren. In Japan werd ook een joint-venture bedrijf opgericht en in Australië zijn warehousing en distributieactiviteiten in de hightech overgenomen. Voorts werden logistieke centra in onder meer Canada, Finland, Estland, Polen, Oostenrijk en Duitsland in gebruik genomen.
De verkopen stegen vorig jaar met 1,7 procent tot 6,23 miljard euro. Voor komend jaar wil Schenker uitbreiden in logistieke diensten van hoge kwaliteit. De focus komt te liggen op betere assistentie van de bestaande grote klanten in automotive, hightech, consumer en mechanical engineering & equipment construction.
Schenker, dochter van Stinnes (onderdeel van Deutsche Bahn), telt wereldwijd 35.000 werknemers en 1100 kantoren.

Reageer op dit artikel