nieuws

Lalesse installeert satellietkraan in Oekraine

Warehousing

Nederlands enige producent van automatische magazijnkranen, Lalesse levert binnenkort een automatische magazijnkraan met een satellietsysteem aan JSC AT Enzym in de Oekraine.

Door gebruik van het satellietsysteem wordt een maximaal ruimtegebruik gerealiseerd van 480 palletposities in 96 satellietkanalen. De aansturing van de opslagfaciliteit gaat m.b.v. het Warehouse Controlling Software programma (WCS), genaamd ‘DatkonPlus’ dat ook door Lalesse is ontwikkeld. DatkonPlus organiseert alle bewegingen van de magazijnkraan. Op het moment dat een pallet in positie staat, wordt deze toegevoegd aan de totale hoeveelheid beschikbare goederen in de opslagruimte. De software weet exact wat is opgeslagen op welke pallet.Als een pallet van een specifieke datum in het kanaal achterblijft, dan zal het controleprogramma deze pallet verplaatsen naar en vrij kanaal. Daarmee realiseert DatkonPlus maximale efficiency van de magazijnkraan in de FIFO-opslagfaciliteit.

Reageer op dit artikel