nieuws

Failliete Clark fabriek gered

Warehousing

De vorig jaar failliet verklaarde Clark fabriek in Mülheim is van de ondergang gered en maakt een doorstart. De Koreaanse investeringsmaatschappij Young An Hat Company (YAHC) gaat alsnog vorkheftrucks in de fabriek produceren.

YAHC is op de valreep op haar eerdere besluit teruggekomen om Koreaanse vorkheftrucks trucks uitsluitend in Korea en niet in Mülheim te produceren. Daarmee is een eind gekomen aan de onzekerheid omtrent deze productiefaciliteit. De problemen voor Clark ontstonden toen twee jaar geleden werd besloten de Amerikaanse fabriek te sluiten. Toeleveranciers aan de Duitse fabriek vreesden vervolgens betalingsproblemen, waarop Clark gedwongen was om te zien naar een investeerder. Dat leek vorig jaar allemaal te gaan lukken met een andere partij, maar liep toch op het laatste moment mis. YAHC maakte vervolgens met Clark een doorstart, maar dan zonder de fabriek in Mülheim, waardoor het faillissement van de fabriek een feit was en de fabriek stil kwam te liggen.

Reageer op dit artikel