nieuws

Complexe Distritoren geopend

Warehousing

Komende week 13 maart opent in Dortmund de meest complexe twaalf vierkante meter aan distributieruimte. De toren heeft een hoogte van tien meter en is een uitleverstation voor webwinkels.

De doorsnede van de toren is vier meter. Het is het eerste vol automatische uitleverstation voor webwinkels. Het ronde gebouw is ontworpen en ontwikkeld door professor Michael ten Hompel. De muren van de Tower 24 bieden plaats aan driehonderd boxen van zestig bij veertig centimeter. In het midden van de toren is een dubbele goederenlift geplaatst.
Schäfer, een van de bouwers van de toren meldt dat, nu de euforie van de e-commerce weer enigszins is genormaliseerd, het tijd is om met echte oplossingen te komen voor distributie van het toch aardig groeiende marktaandeel van webwinkels. In de eerste plannen zou het gebouw in januari worden geopend. Nu zal het initiatief dan komende week met twee maanden vertraging dan alsnog worden geopend.

Reageer op dit artikel