nieuws

ReWe automatiseert diepvriesmagazijn

Warehousing

De Duitse groothandel ReWe gaat haar opslagcapaciteit voor diepvriesproducten uitbreiden in Dortmund. System integrator Swisslog start in april met de bouw van dit nieuwe distributiecentrum. Het dc krijgt een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn dat volledig bestand is tegen de vereiste temperatuur van minimaal –28 graden Celsius.

De groothandel bevoorraadt 550 winkels in Nordrhein-Westfalen met zo’n 300 detailhandelaren. De vraag naar diepvriesproducten als vis, groenten, gebak, en vooral kant- en klaarmaaltijden, neemt nog steeds toe. Vandaar dat een uitbreiding noodzakelijk werd. De levering van Swisslog voor het nieuwe dc bestaat uit het geautomatiseerde hoogbouwmagazijn voor pallets en bakken, de hele logistieke organisatie hier omheen, maar ook het warehousemanagementsysteem en besturing. De magazijnkranen zijn gekoppeld aan het pallet- en bakentransportsysteem waardoor het mogelijk wordt de producten voor de supermarkten te orderpicken binnen de pallet- en bakkenopslag maar ook voor de snellopers. Bij de werkstations is het mogelijk om kleine artikelen van pallets te pakken, te verpakken in bakken en vervolgens automatisch op te slaan. Het is voor Swisslog het eerste project met geïntegreerde orderpicking in Duitsland. Wel leverde het bedrijf al vergelijkbare projecten af elders in de wereld.

Reageer op dit artikel