nieuws

Nieuw dc voor apotheekketen

Warehousing

De apotheekketen Dm-drogerie heeft Swisslog de opdracht gegeven om een nieuw distributiecentrum te bouwen in Zuid-Duitsland. Het bedrijf investeert zo’n 50 miljoen euro in het magazijn.

Swisslog wordt verantwoordelijk voor het project management en ontwerp, de bouw en ook de voor de levering van de automatiseringstechnologie en besturingssoftware. De apotheekketen Dm opent op dit moment jaarlijks 50 filialen. Het bedrijf denkt dat dit tempo zal aanhouden waardoor de capaciteitsuitbreiding en de verbetering van de logistieke structuren en processen noodzakelijk zijn. Dm heeft daarom besloten te investeren in de bouw van een derde distributiecentrum in Duitsland om hun supply chain te optimaliseren. Op een oppervlakte van 20.000 vierkante meter zal Dm zo’n 5.000 apotheek artikelen opslaan in het nieuwe dc voor levering naar hun filialen. In het dc komt een automatisch opslag- en transportsysteem geïmplementeerd over drie niveaus waar goederen zullen worden opgeslagen, gepickt en verzonden. Producten worden aangeleverd door fabrikanten 0 van schoonmaakmiddelen tot huisdiervoedsel – worden automatisch getransporteerd naar het hoogbouwmagazijn op pallets via conveyors en opgeslagen door magazijnkranen op de desbetreffende niveaus. De door de individuele filialen gevraagde goederen moeten dan geconsolideerd en conform vraag snel gedistribueerd worden. Elke dag worden zo’n 2.500 pallets verwacht het distributiecentrum in Waghäusel te verlaten. De nieuwe Dm faciliteit dient in de herfst 2004 operationeel te zijn.

Reageer op dit artikel