nieuws

Banen geschrapt in Amsterdams distributiecentrum V&D

Warehousing

Vroom & Dreesmann schrapt veertig van de zeventig banen in het distributiecentrum in Amsterdam. Gedwongen ontslagen zijn volgens de warenhuisketen voorlopig nog niet aan de orde.

Warenhuisketen Vroom & Dreesmann werkt aan een flinke herstructurering van zowel de distributiecentra als het hoofdkantoor. De veertig mensen die worden ontslagen worden verdeeld over de andere drie centra die het bedrijf nog elders in Nederland heeft in Utrecht, Aduard (Groningen) en Sint Oedenrode (Brabant). Vanuit deze dc’s worden zeventig warenhuizen bediend. Het pand in Amsterdam zal gaan functioneren als overslagcentrum. Het Amsterdamse dc was ook het kleinste van de vier. De herstructurering geldt voor de gehele keten en is ingezet om de daling in het klantenaantal te stoppen en meer winst te realiseren. Op het hoofdkantoor waar 650 fulltime medewerkers zijn, zal een onderzoek worden gehouden om te kijken hoe ze met minder mensen aan de slag kunnen. Hoeveel plaatsen hier gaan verdwijnen is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel