nieuws

Van Heck installeert hoogdynamisch orderverzamelsysteem

Warehousing

Van Heck installeert een hoogdynamisch, automatisch orderpicksysteem. SSI Schäfer Noell levert een magazijn met 16.000 locaties, miniloadkranen, bijna 1 km conveyorbanen, dynamische orderpickplaatsen met pick-to-light-displays, RF-terminals en een sorteerinstallatie. Het bedrijf heeft meer als 60.000 verschillende artikelen op voorraad en levert dagelijks aan meer dan 240 bedrijven. Nieuwe logistieke eisen maakten installatie van dit systeem nodig.

Snelle groei van zowel omzet alsmede klantenkring stellen nieuwe eisen aan de interne logistieke systemen. Produkten moeten steeds sneller en vaker per dag worden uitgeleverd (Same Day delivery concept) . Om ook in de toekomst aan de hoge eisen van de klantenbelevering te kunnen voldoen, wordt door van Heck een modernisering van de logistieke procedures, opslag en orderverzamelingstechniek nagestreefd.

Met de = sorteerinstallatie worden de orderverzamel/klantenbakken op route gesorteerd. SSI Schäfer Noell levert de totale installatie turnkey, bestuurd met het zelf ontwikkelde ANT magazijn beheerssysteem. In de zomer van 2003 wordt het systeem in gebruik genomen.

Van Heck is een zeer toonaangevende importeur/ distributeur van automaterialen in de Benelux met als specialisatie de toelevering van auto-onderdelen aan de onafhankelijke groothandel in automaterialen.

Reageer op dit artikel