nieuws

Van Riet automatiseert sorteren bij Sony

Warehousing

Van Riet gaat bij Sony een totaal geautomatiseerde sorteerinstallatie voor de vestiging te Tilburg leveren. Vanuit deze bestaande vestiging worden 12-, 24- en 48-uursleveringen verzorgd naar de distributiepunten in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Het nieuwe sorteersysteem is gebaseerd op het pop-up principe en wordt begin april 2003 opgeleverd.

Tilburg is een van de vijf Europese hoofd- opslag- en distributiecentra van Sony. Het is de verwachting dat met het nieuwe systeem efficiencyverbetering wordt bereikt. De sorter krijgt een capaciteit van 4.500 artikelen per uur. Tot op dit moment werd in dit Tilburgse distributiecentrum nog niet met een geautomatiseerd transportsysteem gewerkt.

Argumenten om voor Van Riet te kiezen waren voor Sony met name de flexibele aanpak en de technische en logistieke oplossing die is geboden. Daarnaast waren uiteraard de prijs, de doorlooptijd en dus de snelle levering doorslaggevend.

Reageer op dit artikel