nieuws

Slimme AGV bij Pokon

Warehousing

Onbemand verplaatst een automatisch gemaakte Linde L16 Lti stapelaar bij Pokon & Chrysal International pallets naar de wikkelfoliestraat. Doordat een standaard machine wordt gebruikt kan hij ook handmatig worden ingezet. Meestal vertrouwt het apparaat echter op de Lazerway roterende laserscanner om met 45 refectoren zijn positie te bepalen en daarmee de route. Deze loopt tussen vijf oppakplaatsen en een afzetlocatie.

De verpakkingslijn roept de stapelaar op. Bij de andere locaties wordt handmatig een opdracht gegeven door een drukknop. Via RF wordt het signaal doorgegeven. De productiviteit ligt tussen de 17 tot 18 pallets per uur.

Met een driehoeksmeting ten opzichte van 45 reflectoren bepaalt het voertuig zijn positie. De route ‘leerde’ hij door een ‘teach-in’-systeem. De batterijen zijn verwisselbaar, zodat de inzet de hele dag is gegarandeerd. Als de stapelaar na handmatig gebruik wordt achtergelaten, vindt het zelfstandig zijn positie en volgt hij de oorspronkelijke route naar de wikkelaar.

Reageer op dit artikel