nieuws

OPG handhaaft winstprognose

Warehousing

Het farmaceutisch bedrijf OPG handhaaft de winstprognose voor het lopende halfjaar. Het bedrijf maakte donderdag bekend dat het resultaat in lijn zal liggen met de eerste helft van 2002. OPG is nog bezig met een reorganisatie van de farmaceutische groothandel in Nederland. Nog deze maand gaat de eerste paal de grond in voor een nieuw distributiecentrum voor Noord-Nederland. Het tweede centrum komt in Oss. De bouw daarvan begint in het voorjaar.

OPG streeft naar een jaarlijkse groei van 8 à 10 procent van de winst per aandeel, exclusief afschrijving goodwill en buitengewone lasten.

OPG beheert apotheken en is actief in de farmaceutische groothandel en logistiek. Het bedrijf telde eind oktober 144 apotheken en hoopt dit aantal eind dit jaar op 150 te hebben gebracht. OPG heeft 5000 mensen in dienst en maakt een omzet van 2 miljard euro.

In Polen is het bedrijf ook actief, maar daar gaat het wat minder goed. De marktontwikkeling valt tegen. Bovendien moest er een voorziening van 1,5 miljoen euro worden getroffen voor ‘dubieuze crediteuren’. Ondanks de ontwikkelingen in Polen meent de directie dat de winstprognose kan worden gehandhaafd.

Reageer op dit artikel