nieuws

Nedap wint RFID-award 2002

Warehousing

Eerder dit jaar presenteerden Nedap en Q-Park een systeem waarmee auto’s met RFID-technieken worden herkend. Zo hoeven zij geen kaartje te trekken bij het binnenrijden van de parkeergarages en wordt de tijd bij het uitrijden geregistreerd. Per maand ontvangt de eigenaar een rekening voor de parkeergelden. In de rij staan voor de betaalautomaat hoort daarmee ook tot het verleden. Goed voor de RFID-award 2002.

Het systeem werkt met een kaart, die met een zuignap achter de ruit van de auto wordt bevestigd. Na een druk op de knop gaat de slagboom open en wordt de inrijdtijd geregistreerd. Dezelfde handelingen zorgen voor gemakkelijk uitrijden. Ook kan men op deze manier buiten openingstijden in- en uitrijden.

Q-Park maakt gebruik van het Transit-systeem van Nedap, dat gebruik maakt van microgolven. In principe hoeven auto’s niet te stoppen. Verschillende pilots bij Q-Park hebben uitgewezen dat het systeem goed werkt. Q-Park beheert meer dan honderd parkeergarages in Nederland en in het buitenland (België, Verenigd Koninkrijk en Duitsland). Na uitrol van het systeem in Nederland wordt het ook toegepast in buitenlandse parkeergarages.

Reageer op dit artikel