nieuws

Kuijken Internationaal Transport in nieuw pand

Warehousing

Kuijken Internationaal Transport BV te Eersel neemt vrijdag officeel de nieuwbouw in gebruik. De Commissaris van de Koningin, mr. F. Houben, verricht de handeling. De laatste jaren groeide het bedrijf sterk, waardoor op de locatie in Luijksgestel ruimtegebrek ontstond. De overname van Kwinten in Eersel bracht nieuwe mogelijkheden, ook voor de bouw van een 2.500 m2 grote overslagloods met onder andere 19 laaddocks.

Kuijken Internationaal Transport is gespecialiseerd in groupagevervoer van en naar Frankrijk. De kernactiviteiten van Kuijken te Eersel zijn het gescheiden transport van levensmiddelen, algemene koopmansgoederen en gevaarlijke stoffen van en naar Frankrijk.

Het sinds 1992 ISO-9002 gecertificeerde bedrijf vormt samen met VTE Venlo, VTE Forwarding UK te Bradford (UK) en Kuijken Trucking te Klaaswaal (bij Rotterdam) de Kuijken Transport Group. De bedrijven bieden samen een uitgekiend en compleet dienstenpakket in wegtransport, zeevracht, luchtvracht, gecombineerd vervoer en warehousing-services.

Met name de afgelopen jaren maakte het in 1918 opgerichte Kuijken Internationaal Transport uit Luijksgestel een flinke groeispurt. Dit zorgde op de locatie in Luijksgestel voor ruimtegebrek. De overname (in 2001) van zowel de transportactiviteiten als het onroerend goed van Kwinten Transport op industrieterrein Meerheide te Eersel opende voor Kuijken Transport nieuwe perspectieven. Met onder meer de bouw van een nieuwe 2.500 m² tellende overslagloods (CPR 15.2) met 19 laaddocks, een hypermoderne garage en de uitbreiding van de aanwezige kantoorruimte werden deze kansen benut. Hierdoor is het bedrijf in staat om haar Frankrijkactiviteiten verder te ontwikkelen en is men beter vertegenwoordigd wanneer het gaat om het binnenlandse vrachtvervoer.

Reageer op dit artikel