nieuws

Automatische logistiek voor Farm Frites

Warehousing

De distributie van aardappelfabrikant Farm Frites verandert ingrijpend: van 16 regionale DC’s concentreert men de activiteiten in een groot centrum dat in het Rotterdamse Distripark komt te staan. De capaciteit van het 10.000 m2 grote en 35 m hoge vrieshuis wordt 65.000 palletplaatsen. De interne logistiek gaat helemaal automatisch, waarbij de plaatsing volautomatisch gebeurt.

De vrachtwagens met bewegende vloer lossen de pallets automatisch op een rollenbaan. Daar wordt automatisch gecheckt of ze niet te groot zijn en aan de hand van de labels wordt de inhoud vastgesteld. Een kraan plaatst de pallets op hun juiste plek, die afhankelijk is van de doorloopsnelheid van de producten.

Het vriescentrum wordt het grootste van zijn soort in Nederland en het eerste in het Europees havengebied. Het centrum wordt gebouwd en geëxploiteerd door Kloosterboer. Dit bedrijf is op zoek naar meer gebruikers voor het gebouw, waarbij het mikt op bedrijven die werken met koelcontainers.

Reageer op dit artikel