blog

In God we trust…

Warehousing

…everything else we measure. If you cannot measure, you cannot improve.

Welkom in Amerika! Afgelopen voorjaar was ik één van de Award-genomineerde sprekers op een prestigieuze OR-practice conference. Optimalisatie is daar ín.

Vijfhonderd bezoekers kregen de state-of-the-art vanuit de topbedrijven en -instituten, gelardeerd met vele uitspraken, zoals de bovenstaande van UPS.

Een belangrijke basis om te kunnen optimaliseren, is de beschikbaarheid en kwaliteit van de data en het kwantificeren van diverse punten: wat zijn de werkelijke kosten van een stock-out, wat is de onbetrouwbaarheid van de forecast, waar zit het voordeel van RFID nu precies (“Show me the money!”), etc. Verrassend is dat klanten vaak hoge eisen stellen aan de optimalisatie, maar de slag in goede data nog moeten maken. Ze kijken je soms wazig aan bij de vraag wie eigenaar is van de data.

 

De UvT werkt momenteel samen met Ortec aan een groot optimalisatie-project bij TNT Express. Belangrijke basis hierin is het vergaren en analyseren van de relevante gegevens. Deze data-portal, Dante genaamd, is het kanaal richting al onze tactische optimalisatie-tools, zoals voor het linehaul-netwerk en collectie & distributie. Vanuit de data kun je vaak al prioriteiten stellen voor mogelijke verbeteringen en quick-wins identificeren. Met de optimalisatie-tools maak je daarna de vervolgslagen.

Voor gelovigen is het geloof in God de kern van hun bestaan en uitgangspunt voor vele keuzes. Als belangrijke keuzes op het gebied van optimalisatie net zo serieus worden opgepakt kunnen daar mooie verbeteringen gerealiseerd worden. The future is bright!

Reageer op dit artikel