artikel

ASICS haalt productiviteitsstijging van 10%

Warehousing 794

Na een vernieuwd WMS ging ASICS op zoek naar toekomstbestendige mobiele computers om de efficiëntie in zijn magazijnen te verhogen. De keuze voor het best geschikte toestel vertrouwde ASICS toe aan zijn partner Dalosy. De TC8000 werd geïntroduceerd wat leidde tot een productiviteitsstijging van 10%.

ASICS haalt productiviteitsstijging van 10%

Sponsored content Dalosy Projecten

ASICS Europe BV is de Europese dochtermaatschappij van ASICS Corporation, een toonaangevende ontwerper en producent van hardloopschoenen, lifestyle sneakers en andere sportschoenen, -kleding en -accessoires. ASICS werd in 1949 opgericht door de Japanner Kihachiro Onitsuka. De naam ASICS is een acroniem voor de Latijnse uitdrukking ‘Anima Sana in Corpore Sano’, oftewel ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Het bedrijf heeft twee Europese distributiecentra, gevestigd in Frankrijk en Duitsland.

Na onlangs een vernieuwd, gecoördineerd WMS (Warehouse Management System) te hebben gelanceerd, wilde ASICS ook zijn mobiele computers vervangen die in de Europese magazijnen werden gebruikt. ASICS vroeg Dalosy, al ruim tien jaar de vertrouwde Enterprise Mobility partner van ASICS, te onderzoeken welke oplossing het beste in hun behoeften zou voorzien en deze te leveren.

Het in Nederland en België gevestigde Dalosy heeft ruim veertig jaar ervaring als totaalleverancier van mobiele oplossingen, waaronder mobiele apparaten, draadloze netwerken, native apps en managed services. Het bedrijf is Premium Solution Partner van Zebra.

Het plan was om een toekomstbestendig toestel te introduceren dat op een Androidplatform werkt en de efficiëntie in de magazijnen zou verhogen. ASICS zocht één enkel toestel waarmee alle magazijntaken konden worden beheerd: een werkelijk allesomvattende upgrade. Uit de verschillende toestellen die met Dalosy werden getest, bleek al snel dat Zebra’s TC8000 mobiele touch computer het enige toestel was dat aan alle behoeften van ASICS voldeed. Voordat het apparaat werd geïmplementeerd, organiseerde Dalosy een succesvolle proeffase in de magazijnen.

Multifunctionele Oplossing

De teams in de magazijnen van ASICS gebruiken de TC8000 van Zebra nu voor alle magazijnprocessen, waaronder inkomende goederen, voorraadverplaatsingen, inventarisatie, voorraadaanvulling, picking, uitgaande goederen en de verwerking van retouren. Dankzij de SimulScan-software op de TC8000’s kunnen gebruikers met één scan meerdere barcodes tegelijk scannen.

De TC8000’s zijn via Velocity-software draadloos verbonden met het WMS van ASICS. Zo kunnen alle magazijnactiviteiten direct worden geregistreerd en kan informatie in realtime worden uitgewisseld terwijl de gebruikers in het magazijn aan het werk zijn.
Met hulp van Dalosy en de All-touch Terminal Emulation client op de toestellen, werden de traditionele groene (Telnet) schermen omgezet in een moderne, intuïtieve Touch interface zonder dat ASICS het back-endproces in het systeem hoefde te wijzigen.

Volledige ontzorging

Voor volledige ontzorging hebben ASICS en Dalosy gezamenlijk de installatie en inrichting voor Mobile Device Management uitgevoerd. Dankzij SOTI MobiControl Cloud kunnen de ruim 300 toestellen, verspreid over drie distributiecentra, eenvoudig worden geconfigureerd, bijgewerkt en beheerd. Zo gebeurt het beheer van de TC8000’s op afstand en buiten de werktijden van het magazijn, om zo downtime van de toestellen tot een minimum te beperken.

Talloze voordelen

De TC8000’s hebben het comfort en de efficiëntie van het magazijnpersoneel van ASICS verbeterd. Medewerkers die gemiddeld 800 SKU’s per dienst picken en de locatie, het artikel en de trolley voor elke SKU scannen (in totaal dus ongeveer 2400 scans), besparen zichzelf per dienst maximaal een uur werk. Zo wordt een stijging van 10% in productiviteit behaald.

De oplossing heeft ook de operationele zichtbaarheid verbeterd. In het Duitse magazijn gebruikten medewerkers processen op papier voor picken. Met de TC8000 stappen ze nu over op een geautomatiseerd scan- en pickproces, wat tijd en kosten bespaart en meer realtime informatie beschikbaar maakt. Ook kunnen medewerkers nu rechtstreeks op het scherm hun gebruikte kostenplaats veranderen, bijvoorbeeld van picken naar inkomende goederen, zonder fysiek naar het kantoor te hoeven gaan.

Het Android-besturingssysteem en de uitgebreide functies van de TC8000 geven ASICS de mogelijkheid in de toekomst meer functionaliteit te bieden, bijvoorbeeld stemgestuurd picken, verbinding met interactieve magazijnbrillen en het gebruik van de camera voor grafische tracering.

Verdere informatie kunt u vinden op www.dalosy.com/manufacturing en www.zebra.com.

De resultaten op een rijtje

  • Ruim 10% productiviteitsstijging in de magazijnen en een uitstekende ROI
  • Multifunctioneel apparaat bespaart tijd en kosten
  • Minder administratie voor magazijntaken
  • Verbeterde realtime operationele zichtbaarheid
  • Uitstekende feedback van gebruikers
  • Eenvoudiger te configureren, updaten en beheren via SOTI MobiControl Cloud
Reageer op dit artikel