artikel

Noorse logistieke dienstverlener efficiënter dankzij Zetes-software

Warehousing 579

Noorse logistieke dienstverlener efficiënter dankzij Zetes-software

Nor Lines, één van grootste Noorse logistieke dienstverleners investeert in software. De injectie moet de operationele processen verbeteren, de efficiëntie en productiviteit verhogen en de kosten reduceren.

De logistieke dienstverlener heeft Zetes in de armen genomen voor de verbeterslagen. Nor Lines gaat gebruik maken van  de logistics execution-oplossing ZetesMedea en de Proof Of Delivery-oplossing ZetesChronos. Deze worden aangeboden als fully managed service en maken gebruik van het MCL Mobility Platform. De systemen geven real time visibiliteit van alle supply chain-transacties,  snelle implementatie van de apps en inzicht in de kosten.

 Efficiënte magazijnlogistiek

De logistieke dienstverlener zal de logistics execution-oplossing ZetesMedea gebruiken in de distributiecentra om de nauwkeurigheid en verwerkingssnelheid van de goederenontvangstprocessen op te voeren. Dit gebeurt door de initiële ontvangst van de goederen te registreren om ze vervolgens correct door het distributienetwerk te leiden alvorens ze af te leveren bij de klant. Zetes heeft ook de 400 mobiele Zebra TC75-terminals geleverd die moeten dienen voor het verzamelen van de gegevens en het verwerken van deze transacties.

Lees ook de whitepaper: 
Op weg naar een Smart Warehouse: Warehousing 2020

 

Proof Of Delivery-traceerbaarheid

De Proof Of Delivery-oplossing ZetesChronos zal zorgen voor realtimevisibiliteit en -traceerbaarheid van de laad-/los-, leverings- en ophaalprocessen. Klaus Bjordal, IT Manager bij Nor Lines: “Niet alleen wordt de klanttevredenheid beter en worden operationele verbeteringen gerealiseerd, zoals meer flexibiliteit en visibiliteit van de chauffeurs, maar bovendien kan Nor Lines op basis van de door de Zetes verzamelde gegevens gemakkelijker nieuwe producten en diensten introduceren, waardoor de bedrijfswinst stijgt en meer mogelijkheden ontstaan voor het vernieuwen van de diensten waardoor ook de transactiekosten dalen.”

 

 

Reageer op dit artikel