artikel

Skechers: bigger, better, faster 
door nieuwe logistiek

Warehousing

Skechers: bigger, better, faster 
door nieuwe logistiek

Forse groei noopt tot forse logistieke maatregelen. Het Amerikaanse schoenenmerk Skechers heeft een deel van het Europees distributiecentrum geautomatiseerd. Het logistieke centrum wordt ­uitgebreid met 25.000 vierkante meter.

Uit: Logistiek Magazine februari

Skechers groeit hard. Om de forse toename het hoofd te bieden wordt er dit jaar een flinke een automatiseringsslag gedaan. Daarnaast moet het bedrijf eind 2015 met bijna de helft zijn vergroot in vierkante meters. Die aanpassingen zijn nodig zijn om de opslag en verwerking van miljoenen paren schoenen efficiënt te laten verlopen. Exacte volumegetallen geeft Skechers niet, wel dat het aantal zeven keer hoger is dan in 2002, toen het EDC werd geopend. De automatiseringsslag van het sorteerproces (geïmplementeerd door Beumer) heeft Skechers net afgerond.

Conveyorsysteem

Sinds december vorig jaar is het Europese Distributie Centrum uitgerust met een hypermodern, drie kilometer lang conveyorsysteem. Het conveyorsysteem (geïnstalleerd door Inther) wordt ingezet voor het interne transport, de sortering en de verzending van omdozen met schoenen.

Uitbreiding

Het distributiecentrum van 45.000 vierkante meter wordt vergroot met 25.000 vierkante meter. De derde hal, die in november gereed moet zijn, wordt aan het huidige pand gebouwd. Het magazijn dient voornamelijk als opslagruimte.

Amerika als voorbeeld

Skechers is een Amerikaans schoenenmerk. Het bedrijf is in 1992 opgezet en wereldwijd actief. Het heeft dc’s in Japan, Chili, Brazilië en België. Sophie Houtmeyers is als warehouse manager verantwoordelijk voor deze distributiecentra. Het grootste dc staat in thuisland Amerika in Rancho Belago, in de woestijn van Californië. Dit dc van 180.000 vierkante meter heeft 299 dockdeuren en 110.000 palletlocaties en verscheept zo’n 100 miljoen paar schoenen per jaar.

Reageer op dit artikel