artikel

Claassen mag eindelijk bouwen op Vossenberg West II

Warehousing

Claassen mag eindelijk bouwen op Vossenberg West II
Artist impression distributiecentrum Claassen Tilburg

De Tilburgse logistiek dienstverlener Claassen mag eindelijk beginnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum en hoofdkantoor op logistiek bedrijvenpark Vossenberg West II. Afgelopen week heeft directeur Florent Claassen een overeenkomst ondertekend voor de kaveluitgifte met de Tilburgse wethouder van economische zaken Erik de Ridder.

De logistiek dienstverlener, die in 1850 het levenslicht zag, heeft op het energieneutrale logistiek bedrijvenpark Vossenberg West II de beschikking nu over een kavel van zes hectare, waar een distributiecentrum met kantoorruimte zal verrijzen.

 

Lang wachten

De nieuwbouw van het duurzame dc start deze zomer. Het pand moet januari volgend jaar in gebruik worden genomen.

Claassen stond, zo meldt het Brabants Dagblad afgelopen week, in december 2010 al in de startblokken om met de nieuwbouw te starten. Hetzelfde gold ook voor Wil Versteijnen van Gebroeders Versteijnen Tilburg (GVT).

 

Bestemmingsplan opnieuw vastgesteld

De Raad van State zette toen een streep door het bestemmingsplan van het logistiek bedrijvenpark van in totaal zo’n 80 hectare. In maart dit jaar werd het bestemmingsplan, na wederom een uitvoerige procedure, uiteindelijk toch vastgesteld en mag er gebouwd worden.

 

Muren staan bol

Claassen groeit, ondanks de crisis, naar eigen zeggen gestaag en heeft behoefte aan een nieuwe en drie keer zo grote opslagruimte. De logistiek dienstverlener, dit jaar ook een vestiging in Meppel heeft geopend, werken 160 mensen, waarvan er in totaal 95 vrachtautochauffeur zijn. “In ons huidige onderkomen op Vossenberg West I staan de muren bol. We hebben dringend behoefte aan ruimte”, aldus Claassen in het Brabants Dagblad

 

Interesse kavels

Volgens wethouder Erik de Ridder is er ook bij andere bedrijven interesse om zich te vestigen op Vossenberg West II. “Er zijn al diverse partijen die percelen gereserveerd hebben.”

 

Lees ook:Ldv’ers dupe van verbod op aanleg Vossenberg West II


Tilburg ambieert rol van ‘hotspot’ internetlogistiek

Reageer op dit artikel