artikel

Hoogenbosch Retail Group voert upgrade door

Warehousing

Hoogenbosch Retail Group voert upgrade door
Hoogenbosch

Hoogenbosch Retail Group heeft een upgrade van zijn bestaande Manhattan Associates WMS-systeem binnen het distributiecentrum doorgevoerd. Met de upgrade bestendigt Hoogenbosch zijn lange relatie met Manhattan Associates en brengt haar systemen en technische infrastructuur weer up to date.

Hoogenbosch Retail Group heeft een upgrade van zijn bestaande Manhattan Associates WMS-systeem binnen het distributiecentrum doorgevoerd. Met de upgrade bestendigt Hoogenbosch zijn lange relatie met Manhattan Associates en brengt haar systemen en technische infrastructuur weer up to date.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Hoogenbosch Retail Group   Leverancier/dienstverlener: Manhattan Associates
Plaats: ‘s-Hertogenbosch  
Branche: fast moving consumer goods   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Retail   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

– tekst komt van de leverancier –  

 

Hoogenbosch Retail Group, onderdeel van de Macintosh Retail Group, heeft een portfolio van meer dan 240 winkels in Nederland. De retailmerken van Hoogenbosch omvatten onder meer bekende schoenenwinkels als Dolcis, Manfield, Invito en PRO. Hoogenbosch bedient zijn uitgebreide netwerk van winkels vanuit een centraal distributiecentrum in ‘s-Hertogenbosch, met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter.  

 

Om de distributieprocessen verder te verbeteren met gebruik van de nieuwste technologieën, besloot Hoogenbosch de in 2002 geïmplementeerde warehouse management-oplossing van Manhattan Asscociates te upgraden. Het originele  systeem werd door Hoogenbosch geïmplementeerd om de supply chain-processen te optimaliseren en de toekomstige groei van het bedrijf te ondersteunen. Hoogenbosch selecteerde Manhattan’s WMS, draaiend op het IBM AIX-platform omdat het aan de operationele eisen voldeed. Bijkomend voordeel voor Hoogenbosch vormden echter een aantal aanvullende mogelijkheden, zoals het systeemgestuurd opslaan van goederen, geautomatiseerd plannen van taken en afspraken en RF-picking.
 

Hoogenbosch is al acht jaar een tevreden gebruiker van het WMS van Manhattan Associates. De groei van het bedrijf, technologische ontwikkelingen en aanvullende supply chain-wensen maakten een upgrade van het systeem echter noodzakelijk. Deze upgrade is onlangs in samenspraak met Manhattan Associates doorgevoerd. Manhattan Associates heeft de doorontwikkelde operationele processen van Hoogenbosch geanalyseerd. Aan de hand van deze analyse is de optimale systeemconfiguratie ter ondersteuning van de processen vastgesteld en het nieuwe systeem ingericht. Het upgrade-project nam slechts vier maanden in beslag en de daadwerkelijke uitrol verliep erg voorspoedig.   

 

Voor Hoogenbosch vormen de verhoogde configureerbaarheid en schaalbaarheid van het vernieuwde systeem belangrijke componenten in de ondersteuning van de groeiplannen van het bedrijf. Het vernieuwde WMS van Manhattan Associates voldoet volledig aan de specifieke vereisten van de kleding- en schoenenindustrie. Het vernieuwde systeem voorziet de retailer van nog meer inzicht in en controle over de distributieactiviteiten.
 
Het vernieuwde systeem biedt een uitstekende basis voor verdere optimalisatie van de warehouse-processen en picking-mogelijkheden. Hoogenbosch en Manhattan Associates bekijken momenteel dan ook gezamelijk hoe met nieuwe toepassingen nog beter kan worden ingespeeld op de behoeften van de klant.

Reageer op dit artikel