artikel

Verpakkingen voor diamantboorkoppen

Warehousing

Verpakkingen voor diamantboorkoppen
Verpakking Diamant Drilling

Diamond Drilling Services contacteerde Engels om een alternatief uit te werken voor hun bestaande verpakking voor diamantboorkoppen. De look and feel-waarde van de oude verpakking is bijzonder laag.

Diamond Drilling Services contacteerde Engels om een alternatief uit te werken voor hun bestaande verpakking voor diamantboorkoppen. De look and feel-waarde van de oude verpakking is bijzonder laag.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Engels Logistics NV   Leverancier/dienstverlener: Engels logistiek
Plaats: Zonhoven  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 31-07-2009
Productnaam:  

Hoogwaardige producten verdienen een hoogwaardige verpakking Diamond Drilling Services is een producent van diamantboorkoppen, die ingezet worden voor sonderingen en boringen op grote schaal. De boorkoppen worden getransporteerd van de productie eenheid naar het adres van de klant. Het transport is mondiaal en dient heel solide uitgevoerd te worden. Gezien de grote toegevoegde waarde die gecreëerd wordt door het product, wenst Diamond Drilling Services haar kwaliteit van de verpakking hierop af te stemmen.
 
De look and feel-waarde van de oude verpakking is bijzonder laag. Diamond Drilling Services contacteerde Engels om een alternatief uit te werken, waarbij de functionaliteiten van de bestaande verpakking maximaal behouden blijven. Het door Engels ontwikkelde verpakkingsmiddel is gemaakt door middel van rotatiegieten. Bij rotatiegieten wordt de matrijs verwarmd waardoor de poeder smelt. Door het roteren van de matrijs om twee assen zet de gesmolten kunststof zich tegen de wanden van de matrijs. Na afkoeling behoudt de kunststof de vorm van de mal en is een nieuw product gemaakt. Op deze manier krijgt de bak een glad uiterlijk en is tegelijkertijd erg stevig.
 
De verpakking is zo geconstrueerd dat ze geschikt is voor 3 typen boorkoppen en een belasting van 80 kilo kan dragen. De bakken zijn per pallet te stapelen en bieden een goede bescherming tegen de kostbare diamantkoppen die erin vervoerd worden.

Reageer op dit artikel