artikel

Almere – ‘Stichtsekant klaar voor groeifase 2

Warehousing

Almere – ‘Stichtsekant klaar voor groeifase 2
Rien Geurts

Het groene duurzame bedrijvenpark Stichtsekant is voor logistieke bedrijvigheid het paradepaardje van de gemeente Almere.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

In de vorige editie van het Jaarboek logistieke parken wist wethouder Economische Zaken Martine Visser te melden dat de uitgifte van de kavels op het toen nog relatief lege bedrijvenpark razendsnel verliep. "Terugblikkend kan ik concluderen dat 2008 een goed jaar is geweest voor Stichtsekant en dat we mooie bedrijven als Antalis en Geodis hebben binnengehaald die nu druk bezig zijn met de bouw van hun distributiecentrum. Ook heeft de geplande komst van deze bedrijven er toe geleid dat de bereikbaarheid van de Stichtsekant met het openbaar vervoer flink wordt verbeterd."
 

De eerste fase van Stichtsekant begint behoorlijk vol te lopen en er zijn volgens Visser ook nog een paar bedrijven die een kavel in optie hebben. "We merken overigens nu wel dat bedrijven door de crisis een pas op de plaats maken."
 

De crisis weerhoudt de gemeente Almere niet om de tweede fase op te starten voor uitbreiding van Stichtsekant. "Die uitbreiding is naar voren getrokken. Ik ben hierover niet pessimistisch, want ik merk ook hier dat de gewildheid groot is."

De Almeerse wethouder blijft zich inzetten voor de komst van een containerterminal. "Er moet daarvoor nog veel gebeuren maar het proces van besluitvorming gaat gewoon door."


Stichtsekant Almere
Omvang park: 220 ha,

waarvan 47 ha voor logistiek gebruik

Bebouwd: 7 ha

Beschikbaar: 15 ha

Huurprijs per m2: 50 tot 60 euro

Grondprijs per m2: tussen de 125 en 145 euro
 

Infrastructuur

Wegen: directe ligging aan A27

Water: containerterminal in studiefase

Belangrijke gebruikers

Black Box Logistics

Gibas Numeriek

Antalis

Geodis
 

Meer informatie

www.almere.nl/ondernemen

 

 


 ‘Dit terrein is anders dan doorsnee bedrijvenparken’ 

Logistiek dienstverlener Geodis kreeg na een tender van Prénatal Moeder en Kind de opdracht om de complete logistiek op zich te nemen. Ook wilde Prénatal dat Geodis de warehouse operatie zou voortzetten in standplaats Almere, maar dan wel op een nieuwe locatie. "De Vaart waar Prenatal nu nog zit, is veel te klein. We hebben dus uiteindelijk gekozen voor Stichtsekant als vestigingslocatie van onze nieuwe distributiecentrum dat een omvang krijgt van 15.000 vierkante meter", zegt Rien Geurts CEO van Geodis Benelux. De bouwvergunning, het lastigste traject volgens Geurts, heeft Geodis inmiddels binnen en over niet al te korte tijd verwacht hij dat de eerste paal de grond ingaat op Stichtsekant. "We komen hier straks op een park te zitten dat anders is dan de doorsnee ‘dozen’ bedrijvenparken in Nederland. Bovendien hebben we goede directe aansluitingen op de Randstad, waar de meeste winkels van Prenatal zijn gevestigd. Februari volgend jaar verwachten we dat eerste pallets het dc uitgaan."

 

Reageer op dit artikel