artikel

Huisman Group verhuist naar Bijsterhuizen

Warehousing

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Huisman Group   Leverancier/dienstverlener: Plaats: Nijmegen   Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: Productnaam:   Huisman Group uit Nijmegen heeft zijn nieuwe warehouse op bedrijventerrein Bijsterhuizen feestelijk ingewijd. De logistiek dienstverlener, die vooral distributie-activiteiten uitvoert van en naar Groot-Brittannië en Ierland, wil zich vanuit Nijmegen meer richten op […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Huisman Group   Leverancier/dienstverlener:
Plaats: Nijmegen  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Huisman Group uit Nijmegen heeft zijn nieuwe warehouse op bedrijventerrein Bijsterhuizen feestelijk ingewijd. De logistiek dienstverlener, die vooral distributie-activiteiten uitvoert van en naar Groot-Brittannië en Ierland, wil zich vanuit Nijmegen meer richten op public en dedicated warehousing en VAL-activiteiten, aldus algemeen directeur John Scholten.

Waar zaten jullie eerst in Nijmegen?

"Sinds de oprichting zaten we op Westkanaaldijk in Nijmegen. Nadat ik in 2003 het bedrijf overnam van de familie, zijn we elk jaar fors gegroeid met zo’n 15 procent. Om onze ambities meer ruimte te geven, besloten we in 2006 om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie in Nijmegen. We kozen voor Bijsterhuizen vanwege de uitstraling van dit bedrijventerrein. De vorige locatie is toch behoorlijk verouderd."

Hebben jullie geen andere vestigingsplaats overwogen?

"We zijn historisch gezien een Nijmeegs bedrijf. Je moet dus bij je locatiebepaling rekening houden met het personeel uit deze regio. Die laat die mensen niet zo snel verhuizen naar pakweg een locatie, die meer westelijk is gelegen. Die zou zo op het oog wellicht een interessantere locatie zijn geweest gezien onze activiteiten."

"Bovendien hadden we in 2006 te maken met een erg korte beslistijd van nog geen twee maanden voor onze nieuwe locatie omdat de huur van ons oude pand ten einde liep."

Hoe verliep het vergunningentraject?

"Daar hebben we geen omkijken naar gehad. De aannemer/ontwikkelaar heeft dat allemaal uitstekend voor ons geregeld. Ge– lukkig maar, want als we het zelf hadden moeten doen, hadden we dit niet gered. Er staat een jaar voor vergunninngen en procedures. Nu heeft aannemer in een jaar tijd een pand op maat neergezet voor ons die voldoet aan alle wensen."

Huren jullie of zijn eigenaar?

"We huren het pand voor tien jaar van de aannemer. Daar hebben we bewust voor gekozen. We wilden ons geld namelijk niet vast hebben zitten in stenen, maar kunnen besteden aan de investeringen die bij onze continu groei horen."

Jullie richten je nu meer op warehouse-activiteiten?

"Op deze locatie kunnen we onze warehouseactiviteiten verder professionaliseren door bijvoorbeeld VAL-activiteiten uit te voeren op de producten die richting Engeland moeten. We hebben nu een totaal vloeroppervlak van 12.000 vierkante meter, met 4.000 vierkante meter warehouseruimte met een mogelijkheid tot uitbreiding van nog eens 5.000 vierkante meter. Daarnaast zijn er nog eens 7.000 palletplaatsen al ingericht en kunnen we uitbreiden naar 16.000. Het eerst gedeelte van het magazijn is het public warehouse. Het tweede kleinere gedeelte willen we op termijn reserveren als dedicated warehouse voor wellicht een of twee klanten."

Reageer op dit artikel