artikel

La Poste verhoogt output met WMS van Redprairie

Warehousing

La Poste verhoogt output met WMS van Redprairie
Red Prairie La Poste WMS

De Belgische postdienst La Poste heeft met een nieuw WMS van RedPrairie haar centrale magazijn geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Het resultaat is dat de productiviteit van het magazijnpersoneel sinds de implementatie in juni 2007 met 50 procent is gestegen.

De Belgische postdienst La Poste heeft met een nieuw WMS van RedPrairie haar centrale magazijn geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Het resultaat is dat de productiviteit van het magazijnpersoneel sinds de implementatie in juni 2007 met 50 procent is gestegen.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: De Post – La Poste   Leverancier/dienstverlener: RedPrairie
Plaats: België  
Branche: gezondheidszorg & semi-overheid   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 28-04-2008
Productnaam: Warehouse Managament System  

“Die productiviteitsstijging merkten we al na een paar maanden”, stelt supply chain- manager Kurt Persoons. “Het volledige inventarisbeheer is door de implementatie van het WMS van RedPrairie een logische opeenvolging van stappen geworden.”

De hoeveelheid papierwerk is volgens Persoons drastisch afgenomen, omdat de meeste instructies nu elektronisch op draagbare apparaten gegeven worden. Dat heeft fouten volgens hem vrijwel uitgeschakeld. “Dankzij de grotere efficiëntie van het papierwerk en de administratie kunnen wij vier fte-ers voor productievere taken inzetten. Het personeel op de werkvloer is tevreden over het systeem en zeker over de gebruiksvriendelijke draagbare apparaten. Dankzij de grotere nauwkeurigheid van de orders is bovendien het aantal voorraadtekorten bij de postkantoren verminderd.”

 

Centraal

Het centrale magazijn van La Poste verzamelt alle voorraden voor de Belgische postkantoren. Het ontvangt gemiddeld 2.000 orders per dag. De voorraad omvat 900 verschillende kledingstukken, meer dan 1.000 soorten producten die aan de loketten verkocht worden (postzegels, verpakkingen voor zendingen enz.) en meer dan 2.000 soorten verbruiksartikelen voor intern gebruik door de postkantoren. De artikelen worden in drie verschillende gebouwen opgeslagen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel