artikel

Vier orderverzameltechnieken aan de tand gevoeld

Warehousing

Vier orderverzameltechnieken aan de tand gevoeld
Orderverzameltest

dit artikel bevat een foto-albumIn samenwerking met Vanderlande Industries, het AICC en Manpower zijn vier verschillende orderverzameltechnieken in een fast- en slowmover pickzone getest. Papieren picklijsten, RF-barcode, pick-to-light en Voice zijn met elkaar vergeleken. Het verschil tussen de snelste en de langzaamste methode is maar liefst 75 procent. In foutmarge en gebruiksgemak zijn er ook grote verschillen.

Pick-to-Light (PTL) is praktisch onverslaanbaar in een fastmoversituatie. Enigszins verrassend is dat het nog veelvuldig toegepaste conventioneel orders verzamelen met papieren picklijsten sneller gaat dan met RF-barcodescanning en Voice, maar dat is uiteraard maar de helft van het verhaal. Een hoge picksnelheid is altijd wenselijk, maar een laag foutpercentage ook, want beide aspecten bepalen samen de uiteindelijke pickperformance. Fouten leiden namelijk tot ontevreden klanten, noodzakelijke naleveringen en/of dure retouren, als er teveel of verkeerd is geleverd.

 

De controle op pickfouten is bij de geautomatiseerde en elektronische systemen veel eenvoudiger en sneller uit te voeren, dan met de papieren picklijsten, want de drie elektronische methodes zitten ingebakken in het warehouse management systeem (WMS) van Vanderlande. Het pickresultaat is daarmee ook direct en online zichtbaar op de controleterminal. Bovendien moeten de met de papieren picklijsten verzamelde orders in de dagelijkse praktijk van het magazijn ook nog handmatig in het WMS worden ingevoerd om een klantenfactuur samen te stellen. Daarmee neemt de totale afhandelingstijd van een orderverzamelrun ook flink toe. Voice wordt door onze orderverzamelaars in de test unaniem als een fijne pickmethode ervaren.

 

Onderstaande foto’s zijn een aanvulling op het artikel
‘Orders verzamelen mét of zonder papiertje (deel 2)’
gepubliceerd in Transport+Opslag nummer 9 van september 2007.

 

[fotoalbum]

 

Klik hier voor deel 1 ‘Bepaal zelf de beste orderverzamelstrategie’ gepubliceerd in Transport+Opslag nummer 7 van juli 2007

 

Reageer op dit artikel