artikel

Robotkranen van Leenstra in magazijn Hunter Douglas

Warehousing

Robotkranen van Leenstra in magazijn Hunter Douglas
Hunter Douglas

In het EDC van Hunter Douglas Europe draaien twee imposante portaal robotkranen (zie ook het filmpje in dit bericht). De kranen in het langgoedmagazijn van de raambekledingsfabrikant zorgen voor de verwerking van langwerpige pakketten, met daarin onder meer rail-elementen voor de Luxaflex zonwering.

In het EDC van Hunter Douglas Europe draaien twee imposante portaal robotkranen (zie ook het filmpje in dit bericht). De kranen in het langgoedmagazijn van de raambekledingsfabrikant zorgen voor de verwerking van langwerpige pakketten, met daarin onder meer rail-elementen voor de Luxaflex zonwering.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Hunter Douglas Europe   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats: Oudenbosch  
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 19-01-2007
Productnaam: Portalogic  

De twee Portalogic kranen van Leenstra maken onderdeel uit van de totale reorganisatie van het langgoed magazijn van Hunter Douglas in Oudenbosch. Het bedrijf geniet in Europa vooral bekendheid met de merknamen Luxaflex en Luxalon. Bij de reorganisatie van het dc is ten eerste gekozen voor een nieuwe inrichting en ten tweede voor het automatiseren van de meeste processen.

 

Seizoenspieken opvangen

Volgens manufacturing manager Marc de Looze is de reorganisatie van het EDC vooral bedoeld om de seizoenspieken nog beter te kunnen opvangen. “We zijn dit project daarnaast gestart om het magazijn efficiënter in te richten zodat we sneller kunnen orderpicken en meer gebruik maken van de ruimte in het pand.”

 

Bufferstelling

Deze maand zijn de twee portaal robotkranen volledig in bedrijf gegaan. Ze bestrijken inmiddels het gehele magazijn. De kranen verwerken de pakketten die uit de bufferstelling opgehaald en naar voren worden getransporteerd. Daar aangekomen worden een aantal dozen van de voorraad genomen door de orderpicker voor een klantorder. Nadat de orderpicker de order verwerkt heeft, wordt vervolgens het resterende pakket gemeten en opnieuw door het systeem ingedeeld, rekening houdend met gewicht, lengte en hoogte.

 

SAP-systeem

’s Nachts reorganiseert het Portalogic systeem automatisch de locaties waardoor de vullingsgraad en dichtheid van de stellingen gewaarborgd blijft. Bij het reorganiseren worden de kranen aangestuurd door de in eigen beheer ontwikkelde applicatie binnen het SAP-systeem van Hunter Douglas. De orderpicker wordt in het pickproces eveneens ondersteund door hetzelfde SAP-systeem.

 

Hoge vullingsgraad

De aflegposities in het langgoedmagazijn bestaan uit standaard draagarmstellingen van SSI Schäfer, die zijn voorzien van een barcode waarop de kraan zich dynamisch op kan richten. Hiermee is de robotkraan minder gevoelig voor verplaatsing van de stelling door de belading en kan er met een hogere vullingsgraad worden gewerkt.

 

Door twee keer op de afspeelbutton te klikken, start het filmpje over de Portalogic.

 

 

Reageer op dit artikel