artikel

Machinebouwer Leenstra wint Logistica Award

Warehousing

Machinebouwer Leenstra wint Logistica Award
Leenstra

Machinebouwer Leenstra heeft woensdagavond de Logistica Award in de wacht gesleept. De orderpicktruck met ingebouwde tilhulp kreeg van de jury de voorkeur boven de heftruck met draaicabine van Jungheinrich en het warehouse intelligence system van Jeroen van den Berg Consulting/Fujitsu Services.

De zege van Leenstra toont de innovatiekracht van de provincie Friesland aan. Net als de winnaar van drie jaar geleden – Meijer Special Equipment – is Leenstra afkomstig uit deze provincie. Directeur Paul Schut was al blij dat zijn bedrijf genomineerd was, maar is nu helemaal in zijn nopjes. “Deze prijs wil ik opdragen aan onze medewerkers die met deze innovatie zijn bezig geweest. Veel mensen uit verschillende disciplines hebben hun ziel en zaligheid in dit product gestopt. De ideeën onstaan tijdens het eten, op de gang en tijdens gesprekken met klanten.” Voor Schut is de prijs niet alleen een bevestiging dat Leenstra op de goede weg is, maar ook een stimulans om door te gaan met innoveren. “Soms is er namelijk wel eens twijfel of het allemaal geen weggegooid geld is”, aldus Schut.

De 10.000 euro die aan de prijs is verbonden, steekt Leenstra in aanvullend onderzoek. “We willen dit product nog verder doorontwikkelen. Bovendien wil ik in ons bedrijf een gecombineerde cursus voor vormgeving en ergonomie voor machinebouwers opzetten. Gek genoeg bestaat zo’n cursus nog niet.”

 

Publieksprijs

Naast de prijs van de vakjury kent de Logistica Award voor het eerst ook een publieksprijs. In totaal 700 mensen hebben via internet hun stem uitgebracht. Jungheinrich kreeg 65 procent van de stemmen, Jeroen van den Berg Consulting/Fujitsu Services 25 procent en Leenstra 10 procent. Belangrijkste argument om voor Jungheinrich te kiezen was de mate van innovatie (56 procent) en de toepassingsmogelijkheden (54 procent). Jungheinrich hecht veel waarde aan de publieksprijs. “Het is een waardering voor het feit dat Jungheinrich een behoorlijk deel van zijn budget gebruikt voor innovaties”, zegt directeur Jan Langerak toe.

 

Lees ook: Genomineerden Logistica Award bekend (sep 2006).

 

Reageer op dit artikel