artikel

Overbloezende lading

Warehousing

Overbloezende lading
1. Overbloezende lading

Niet alle palletladingen zijn even vormvast. Zakken en grote kartonnen omdozen kunnen na verloop van tijd vervormen. Niet allemaal en zeker niet altijd, maar afhankelijk van het gewicht per collo, de omstandigheden tijdens de opslag en de wijze van het transport tot aan het moment van plaatsing in de stelling, kan het wel eens misgaan.

De lading gaat overbloezen en komt dan buiten de contouren van de pallet, met alle narigheid van dien. Wat te denken van omvallen of scheuren? Zo maar, tijdens het staan. Afgezien van de rommel en vervuiling van andere goederen, kan het ook levensgevaarlijk zijn voor de mens. Je zou maar heftruckchauffeur zijn en op zes hoog zo’n scheve pallet uit de stelling moeten halen…

 

De pallet op de foto heeft ook een eigen koers gekozen. Eén ding is zeker, zonder enige extra handenarbeid is hij niet van zijn plaats te krijgen. Zijn buurman trouwens ook niet. De specialist van het VeLA-Keur raadde het bedrijf aan om dergelijke situaties te voorkomen door de zakken te plaatsen in stapelrekken of door een andere verpakking te kiezen. Het bedrijf in kwestie koos voor beide opties. Indien mogelijk zakt ze haar producten af in FIBC’s (de grote flexibele zak) om pas bij een order om te pakken in de gewenste transportverpakking. Losse zakken gaan voortaan veilig in een stapelrek.

Reageer op dit artikel