nieuws

Criminelen roven 2000 laptops uit trailers distributiecentrum langs A12

Supply chain 5201

Een groep dieven heeft eind maart een grote roof gepleegd in een distributiecentrum in Duiven. De bende stalen 2000 laptops uit diverse trailers.

Criminelen roven 2000 laptops uit trailers distributiecentrum langs A12

De groep dieven brak in de nacht van 30 op 31 maart verschillende trailers open en laadden de inhoud ervan in hun eigen truck. De buit liegt er niet om:  er is voor een winkelwaarde van 1,2 miljoen euro aan computerapparatuur meegenomen. De daders en hun werkwijze zijn door een aantal camera’s vastgelegd.

 

 

De criminelen kwamen op het terrein van de logistieke dienstverlener aan de Impact langs de A12 in Duiven, door een hek open te knippen.   Nadat ze anderhalf uur een aantal opleggers hebben leeggehaald en de buit hebben klaargelegd, verscheen rond 06.20 uur die zondagochtend een handlanger met een vrachtwagen.

 

Lees ook
Ladingdiefstal Europa stijgt explosief, Nederland blijft hotspot

 

De eerste lading gestolen goederen wordt in de eigen truck geladen, die tegen 06.45 uur vertrekt. De rest van de buit leggen de mannen in een oplegger van het distributiebedrijf. Kort na 12.00 uur verschijnt er een trekker in beeld. De oplegger wordt aangekoppeld, waarna de dieven ermee vandoor gaan – via de A12 in de richting van Utrecht. De politie zou de meegenomen aanhanger later leeg aantreffen in Weert. Alle gestolen apparatuur is van het merk Hewlett Packard.

Meer informatie over deze zaak

Overval op distributiecentrum XPO

Recent nog besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan een gewelddadige overval op het dc van XPO in Mijdrecht. Vijf daders beroofden op 17 december 2018 het distributiecentrum van XPO in Mijdrecht. Ze bedreigden en knevelden de bewakers. De buit: ruim 170.000 euro aan parfum.

 

Reageer op dit artikel