nieuws

Voorraadtopper wacht baan bij Slimstock

Supply chain 1461

De Nationale Voorraadtest is weer van start. Masterstudenten logistiek en supply chain worden aangemoedigd om via deze online test hun kennis over voorraadbeheer te checken. De winnaar maakt kans op een baan in het Slimstock Toptalent programma.

Voorraadtopper wacht baan bij Slimstock

Vanaf nu tot en met 14 mei loopt de competitie Nationale Voorraadtest. Masterstudenten logistiek, supply chain management, operations management of econometrie kunnen deze vragenlijst invullen en zo hun kennis testen. Ondertussen strijden ze voor een baan bij Slimstock. Bij dit toonaangevende bedrijf in voorraadbeheeroptimalisatie kan binnen het Toptalentenprogramma zelf richting worden gegeven aan een carrière.

‘Geen werkdag is hetzelfde’

Thijs Veldhuizen

Thijs Veldhuizen won in 2017 en werkt alweer ruim twee jaar bij Slimstock. Hij studeerde er eerst af en ging vervolgens aan de slag bij het bedrijf. “Nu ben ik betrokken bij het redigeren van de bestaande vragen en het opzetten van een aantal nieuwe vragen die de studenten voorgeschoteld krijgen”, lacht Veldhuizen. Dat typeert ook meteen Slimstock als bedrijf en de cultuur die er heerst. De jonge professionals krijgen in het Toptalent programma veel vrijheid om hun loopbaan in te vullen. “Er is geen werkdag hetzelfde. Momenteel ben ik bezig met de ontwikkeling van een nieuw online product, het nieuwe frontend waar klanten straks kunnen inloggen en hun bestellingen plaatsen met Slim4 (de softwareoplossing van Slimstock, red.)”.

Na het afronden van het Toptalent programma gaat Veldhuizen dan ook werken in het development team van Slimstock. Gert Jan Toering won vorig jaar de Nationale Voorraadtest. “Ik ben nu bezig met een interim project van drie maanden bij Blokker dat ik bijna heb afgerond. Het doel is om binnen het Toptalenten programma zoveel mogelijk kanten van het bedrijf te zien. Door mee te lopen met consultants, het salesteam of development projecten helpen mee op te pakken.”

 

De Nationale Voorraadtest

De jonge professionals worden actief betrokken bij het binnenhalen van nieuw talent. Tijdens de Nationale Voorraaddag op 9 juni, als de winnaar van de Nationale Voorraadtest wordt gekozen, hebben zij een belangrijke stem in wie hun nieuwe collega gaat worden. De test is door voorraadexperts van Slimstock speciaal ontwikkeld voor logistiek en supply chain WO-studenten en bestaat uit een aantal meerkeuzevragen. Naast naar het aantal goede antwoorden, wordt er ook gekeken naar de tijd waarbinnen de test is gemaakt. Bij een zeer goede score wordt de deelnemer gevraagd een open vraag te beantwoorden en zijn of haar motivatie om de baan te winnen te geven. Studenten kunnen tot en met 14 mei meedoen aan de test om kans te maken op de hoofdprijs: een baan bij Slimstock.

 

Lees ook: Je wint de met de Nationale Voorraadtest een baan.. en dan?

 

 

Weekprijs

Vorig jaar wonnen Natasja Brehen en Gert Jan Toering (op de foto met bos bloemen) de Nationale Voorraadtest.

Tijdens de actieperiode wordt er iedere week een prijs uitgereikt aan de best scorende die week. Dit keer is de prijs een powerbank. De weekwinnaar wordt geïnterviewd door een redacteur van Logistiek.nl en maakt kans om mee te doen met de finale op de Nationale Voorraaddag op 9 juni in Kasteel de Vanenburg in Putten.

Toptalent programma

“We hebben veel kennis én goede software in huis waarmee we onze klanten verder helpen. Het Toptalent programma hebben wij in het leven geroepen om studenten die van de universiteit af komen en interesse hebben in ons vakgebied om die daarin verder te helpen. Een tweejarig programma waarin ze alle facetten van ons bedrijf leren kennen ”, zegt Stefan Kooijmans, directeur Slimstock Nederland.

Reageer op dit artikel