nieuws

Smurfit Kappa daagt uitvinders uit duurzame verpakking te ontwikkelen

Supply chain 883

Kom met een duurzame verpakkingsoplossingen van de toekomst. Die oproep doet Smurfit Kappa aan de wereldwijde innovatiegemeenschap. De wedstrijd moet leiden tot de ontwikkeling van duurzame verpakkingsoplossingen voor de toekomst.

Smurfit Kappa daagt uitvinders uit duurzame verpakking te ontwikkelen

Met de wedstrijd wil Smurfit Kappa een ​​van de grootste problemen in de verpakkingsindustrie oplossen: de hoeveelheid niet-recyclebaar afval dat elke dag wordt gegenereerd verminderen. De verpakkingsreus daagt ontwerpers, ingenieurs, uitvinders en creatieve denkers uit, alternatieven te ontwikkelen ter vervanging van niet-recyclebaar materiaal.

Uitdagingen wedstrijd

De twee uitdagingen die in de competitie worden geschetst zijn:
1) Een alternatief ontwikkelen voor de plastic rekfolie die rond pallets wordt gebruikt om stabiliteit te bieden tijdens transport en opslag
2) Een volledig op papier gebaseerd pakket ontwikkelen met thermische bescherming voor chocolaatjes, te gebruiken in het e-commerce-verkoopkanaal

 

Lees ook
Slimmer verpakken? zo doe je dat

Verpakking schadelijker dan last mile: dit is de oplossing

 

Inschrijving

De competitie is open tot vrijdag 29 maart 2019 en aanvragers. De winnaar van elke ontwerpuitdaging ontvangt een prijs van 8.000 euro en hun ideeën worden tentoongesteld op het Smurfit Kappa Innovation Event in mei 2019. Meer informatie over de wedstrijd.

Reageer op dit artikel