nieuws

Markt 2019: visies van experts, trends volgens redactie en leveranciers in de markt

Supply chain 2149

Logistiek.nl blikt terug en kijkt vooruit. Dat doet de redactie met een dubbeldik laatste nummer van 2018 met daarin een aantal inspirerende columns van logistieke experts, een overzicht van de voornaamste leveranciers in de markt en een terugblik op de belangrijkste logistieke topics. En niet te missen: de uitgebreide reportage over het nieuwe geautomatiseerde dc van Albert Heijn en het interview met de winnaar van de Nederlandse Logistiek Prijs, Coolblue.

Markt 2019: visies van experts, trends volgens redactie en leveranciers in de markt

‘Het duurt te lang; we staan hier al een tijdje.’ Liefhebbers van het Nederlandstalige lied zal dit bekend in de oren klinken. Het geldt zeker voor de Logistiek. Dat schrijft hoofdredacteur Heres Stad in zijn editorial van de laatste editie van Logistiek van 2018. “Niet zozeer de technologische kant, daar zit genoeg beweging in met het gerobotiseerde dc van Albert Heijn als voorlopig hoogepunt. Ook aan de transportkant komt het een en ander los, al gaat het nog even duren voor transporteurs de overstap maken naar bijvoorbeeld elektrisch of LNG. De stilstand zit volgens Stad in zaken die niet veel geld maar tijd kosten: ketensamenwerking, partnerships in duurzaamheid en sociale innovatie.”

Experts blikken terug

Kees Verweij

De columns in de laatste Logistiek spreken boekdelen. Het ontbreekt aan goede, recente voorbeelden. ‘Hetzelfde doen, maar dan ietsje beter’, zoals Jack van der Veen schrijft in zijn bijdrage. ‘De waan van de dag overheerst nog te veel’, zo kopt Wim Eringfeld’s column. Kees Verweij benoemt een aantal logistieke ‘olifanten’ in zijn column, waaronder het gratis bezorgen en retourneren in e-commerce. ‘Prima voor de consument, maar een ramp voor de logistieke kosten.’ Lees alle zes columns in het digitale magazine.

Logistiek Prijs 2018: interview met winnaar Coolblue

Remco de Jong

Coolblue is het voorbeeldbedrijf als het gaat om de ‘perfecte klantreis’.  Met de zogenoemde ‘oma-test’ sleepte het Nederlandse e-commerce bedrijf de Logistiek Prijs 2018 binnen. Lees het interview met Remco de Jong, head of delivery bij Coolblue in de digitale editie van Logistiek.

Huzarenstukje van het jaar: het dc van de toekomst AH

57 agv’s nemen het orderpicken in de rolcontainer over. Ook het ontstapelen van pallets is gemechaniseerd. De colli wordt in trays geplaatst die via één van de 260 shuttles hun weg vinden. Immens en indrukwekkend, dat is het dc van de toekomst zoals Albert Heijn dat heeft gerealiseerd met bijna 8,5 kilometer aan transportband. Lees er alles over in Logistiek.albert-heijn-gemechaniseerd-distributiecentrum

En verder in deze speciale editie van Logistiek:

* Vastgoed: Trends als duurzaamheid en robotisering laten sporen na door Bas Dijkhuizen
* Datastandaarden: Regels en afspraken over data delen: worden ze opgepikt? door Ferdi den Bakker
* Brandstof: de alternatieven voor diesel: dit zijn ze door Annemiek Jorritsma
* Columns van Hessel Visser ‘Verschralen of vernieuwen’, Esther Loorbach ‘Waar is onze passie voor het vak?’ en Walther Ploos van Amstel ‘Buurtlogistiek zit in de dode hoek’
* Terugblik op de belangrijkste nieuwsitems in 2018, de topics: logistiek vastgoed, arbeidsmarkt, veiligheid, robotisering, logistieke dienstverlening, last mile en e-fulfilment
* Leveranciersoverzicht: logistiek vastgoed, personeel & opleidingen, consultancy, magazijninrichting, heftrucks, ERP software, WMS software, supply chain software, transport software, auto-id en e-fulfilment

Digitaal magazine Logistiek

Op uw gemak de complete decembereditie van Logistiek digitaal teruglezen? Dat kan hier! Nog geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden.

 

Reageer op dit artikel