nieuws

Dit zijn de 20 sterkste merken onder logistieke dienstverleners

Supply chain 2296

Welke 3pl bedrijven hebben het sterkste merk? Onderzoeksbureau Armstrong heeft de 20 bedrijven met de sterkste merkherkenning op een rij gezet. De koploper is ongewijzigd gebleven, het gat met de toppositie wordt wel kleiner.

Dit zijn de 20 sterkste merken onder logistieke dienstverleners

DHL Supply Chain & Global Forwarding mag zich opnieuw het sterkste merk noemen onder logistieke dienstverleners ter wereld. Dat blijkt uit het rapport van Armstrong & Associates. Het onderzoeksbureau heeft 3PL-managers en -klanten ondervraagd om de meest herkenbare merken in de logistiek van 3PL dienstverlening te identificeren.

DHL staat bovenaan de lijst, maar als het gaat om merksterkte, wordt de kloof tussen de top drie kleiner. XPO Logistics en C.H. Robinson lopen snel in op de Duitse topper. XPO’s 2015-fusie met Menlo heeft bijgedragen aan het vergroten van de merksterkte.

 

 

Lees ook
Top 100 Logistiek Dienstverleners 2018: Wie valt op? 

 

 

dhl

 

 

Lees ook
Wat is het verschil tussen 3PL en 4PL

 

Groeicijfers

In 2013 stond Menlo de zevende plaats op de lijst, terwijl XPO de top 20 niet doorbrak. Nu staat XPO op plek 2.  C.H. Robinson’s staat op plaats 3. UPS/Coyote en Kuehne+Nagel complementeren de top 5. De 3PL-markt heeft de afgelopen twee jaar een uitstekende groei gekend. Macro-economische trends, gecombineerd met een toenemende complexiteit van de toeleveringsketen, betekent dat de vraag naar 3PL’s toeneemt. De markt groeide in 2017 met 10,5% tot $ 184,3 miljard, en het ligt op schema om in 2019 de inkomsten van $ 200 miljard te overschrijden.

 

Reageer op dit artikel